wtorek, 19 marca 2013

piernikowe muffinki z fasolą

Moje kolejne podejście do fasoli. Wyszły mało słodkie, ale mimo to zjadłam od razu dwie ;) Mocno korzenne. Zastanawiam się czy nie oblać ich gorzką czekoladą, ale chyba dam spokój i tak zjemy ;)

Składniki na 11 muffinek:

puszka czerwonej fasoli
3 łyżki otrębów żytnich
1 łyżka przyprawy do piernika
2 łyżki kakao
1 łyżka jogurtu naturalnego
2 garście suszonej żurawiny
garść rodzynków
garść orzechów arachidowych (niesolonych oczywiście)
odrobina słonecznika
3 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 mały cukier wanilinowy (8g) - gdybym miała stevię to bym ją dała zamiast tego cukru

Fasolę odsączamy, płuczemy i blenderujemy. Białka ubijamy na pianę. Następnie wszystko razem mieszamy. Piekłam w 200st., 25 min.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz